Σάββατο, Ιαν 29, 2022

Γιώργος Τσούλης: «Η μυρωδιά της ντομάτας με μεταφέρει στα παιδικά μου χρόνια, όταν η γιαγιά μου έφτιαχνε καγιανά»

Ο ταλαντούχος Chef Γιώργος Τσούλης από μικρός λάτρευε την μαγειρική! Μεγάλωσε στην πιτσαρία του πατέρα του, στο Αιγάλεω, όμως δεν είχε μπει ποτέ στη διαδικασία να φτιάξει ο ίδιος κάποιο φαγητό ή να βοηθήσει τους γονείς του στην κουζίνα. Η σχολή μαγειρικής Le Monde ήταν η πρώτη του εμπειρία με τη μαγειρική και με αυτές τις γνώσεις ξεκίνησε τη δική του αναζήτηση νέων γεύσεων, υλικών και τεχνικών μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής. Έκτοτε, ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές βραβευμένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων, έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από επιτυχημένες και ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο για διεθνή brands. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει αποκτήσει πλέον το δικό του κοινό που συνεχώς αυξάνεται και τον ακολουθεί πιστά σε όλα του τα social media platforms (IG: @giorgos_tsoulis), ενώ κάθε Παρασκευή στις 15.00 μας μαγειρεύει στο κανάλι του στο YouTube και μας δείχνει «πώς να #ΜηΜασάς στην κουζίνα». Ο Γιώργος Τσούλης έχει το δικό του μαγειρικό στούντιο στα Μελίσσια, τα #Tsoulomageiremata, όπου πραγματοποιούνται οι μαγειρικές και φωτογραφήσεις των νέων συνταγών που ανεβαίνουν καθημερινά στο www.giorgostsoulis.com , αλλά εκεί πραγματοποιούνται και σεμινάρια μαγειρικής για το ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, ο Γιώργος Τσούλης έχει βάλει τη σφραγίδα του και σε νέα αγαπημένα hot spots στο κέντρο της Αθήνας! Στο Choco Jungle Athens, στην οδό Κριεζώτου 12, μπορεί κανείς να απολαύσει τα διάσημα cruffins (croissant + muffin =cruffin) του chef, σε γλυκιά ή σε αλμυρή εκδοχή, που έχουν γίνει talk of the town, ενώ στην πλατεία Καρύτση θα βρείτε το Str.Eaters, το πρώτο Food Village στην Αθήνα, μέσα στο οποίο θα βρείτε τρία εστιατόρια με λαχταριστά πιάτα από τον αγαπημένο μας chef: Deep Dish (pizza), Wild Hawk (γύρος από αγριογούρουνο), El Chapo (μεξικάνικο).

Πόσο σημαντική είναι η μυρωδιά στην μαγειρική;

Η μαγειρική είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων και το 50% σε αυτό το παιχνίδι είναι τα αρώματα που διεγείρουν την οσμή μας!

Ποια μυρωδιά σας μεταφέρει στα παιδικά σας χρόνια; 

Η μυρωδιά της ντομάτας. Το καλοκαίρι στο χωριό μου έφτιαχνε η γιαγιά μου πολύ συχνά καγιανά.

Ποια συστατικά προτιμάτε στα αρώματα που επιλέγετε; 

Το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Τι μυρωδιά έχει η αγάπη για εσάς;

Βανίλια! 

Αν ήσασταν κάποιο συστατικό αρώματος ποιο θα ήσασταν;

Κανέλα!