Παρασκευή, Αυγ 12, 2022

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Το άρωμα του γιασεμιού με μεταφέρει στα παιδικά μου χρόνια»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη γεννήθηκε στην όμορφη Μυτιλήνη και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία, Media Perception Management και Image Making και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχολογία και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο London School of Economics. Είναι μια καταξιωμένη Επικοινωνιολόγος μιας και από την αρχή της επαγγελματικής της πορείας έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε πολυεθνικούς και ελληνικούς οργανισμούς, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και τη διαχείριση της εικόνας εταιριών, ΜΚΟ, προϊόντων και φυσικών προσώπων. Διετέλεσε επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με μεγάλη επιτυχία!

Ποια μυρωδιά σας μεταφέρει στα παιδικά σας χρόνια;
Το γιασεμί. χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο μπαλκόνι μας στη Μυτιλήνη τα καλοκαίρια μοσχοβολούσε. Το έχω συνδέσει με παιδικές ξέγνοιαστες διακοπές.

Τι νότες έχει το αγαπημένο σας άρωμα;
Βανίλιας. Λατρεύω τη βανίλια. Έχω δοκιμάσει εκατοντάδες αρώματα μέσα στα χρόνια αλλά πάντα καταλήγω να αισθάνομαι ήρεμη με γλυκιά βανίλια.

Τι μυρωδιά έχει ο έρωτας για εσάς;
Να σας πω την αλήθεια για μένα ο έρωτας ανθίζει το καλοκαίρι, άρα πάντα έχει μυρωδιά θάλασσας όπως άλλωστε και γαλάζιο χρώμα.

Ποσό σημαντικό ρόλο θεωρείτε ότι παίζει το άρωμα στον εργασιακό χώρο;
Θεωρώ ότι το άρωμα του κάθε χώρου μας προκαταβάλει για το πώς θα αποδώσουμε, θα ενεργοποιηθούμε και θα αντιδράσουμε. Μας κινητοποιεί ή μας κάνει ληθαργικούς και αμέτοχους, παθητικούς. Και αναφέρομαι στο άρωμα χώρου. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό μας άρωμα στο επαγγελματικό μας περιβάλλον, πιστεύω εκφράζει την προδιάθεση μας και μπορεί να κατευθύνει και να αλλάξει άρδην τη διάθεση.

Αν ήσασταν κάποιο συστατικό αρώματος, ποιο θα ήσασταν, και γιατί;
Δεν θα σας πω συστατικό αλλά θα σας αποκαλύψω κάτι που με έλκυε από πολύ μικρή! Θα ήθελα να είμαι ένα μπουκάλι αρώματος. Ένα φίνο, κρυστάλλινο, διάφανο, περίτεχνο μπουκάλι. Πάντα σκεφτόμουν πόσο γοητευτικό να περικλύεις μυστικές μυρωδιές, συστατικά, νότες, και κατ επέκταση αισθήσεις. Μαγικό!

Κυρία Κατερίνα σας ευχαριστώ θερμά για την αποκλειστική συνεντεύξη.