Σάββατο, Αυγ 13, 2022

Σμάρω Σωτηράκη: «Αν η αστρολογία είχε μυρωδιά, αυτή θα ήταν αγαπημένο τριαντάφυλλο»

Τα πρώτα βήματα της Σμάρως Σωτηράκη στην ατραπό της Αστρολογίας άρχισαν το 1982 όταν απεφάσισε να τη σπουδάσει. Από τότε άλλαξε η ζωή της καθώς συνειδητοποίησε ότι ο «λόγος των άστρων» είναι μια τέλεια γλώσσα όχι μόνο  για την πρόβλεψη και άρα αρωγός μας στο να πάρουμε σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας αλλά, κυρίως, για την αυτογνωσία και την έρευνα μας στο μείζον  υπαρξιακό ερώτημα «από που έρχομαι, ποιος είμαι, τι κάνω εδώ, ποιος είναι ο προορισμός μου». Το 1991 αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μέχρι τότε καριέρα της σε πολυεθνική εταιρεία και να αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στην αστρολογία, όχι μόνο ως αιώνια σπουδάστρια της όπως αγαπάει να είναι αλλά και ως επαγγελματίας αστρολόγος. Συνεργάζεται με το αστρολογικό site «e-zwdia.gr», όπου υπογράφει πλήθος άρθρων, μόνιμων στηλών και διαδικτυακών εκπομπών. Λίγο πριν να κλείσει η τρίτη δεκαετία της καριέρας της, η Σμάρω Σωτηράκη έχει να επιδείξει ένα πλήθος αξιόλογων συνεργασιών, δραστηριοτήτων, προσωπικών πρωτοβουλιών, έρευνας, μελέτης και διδασκαλίας στο χώρο της αστρολογίας. Η αγαπημένη της δραστηριότητα στον χώρο είναι η διδασκαλία της αστρολογίας καθώς –όπως λέει- νιώθει την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσει όχι μόνο τη γνώση της αλλά, κυρίως, την εμπειρία που έχει κομίσει από τους χιλιάδες αστρολογικούς χάρτες που έχει αναλύσει. Λατρεύει να διδάσκει τα αρχέτυπα και τα σύμβολα, επιθυμεί να γίνει κατανοητό ότι η αστρολογία είναι ένα τέλειο σύστημα αυτογνωσίας. Σήμερα απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών της στο αντικείμενο της διδασκαλίας, βλέποντας πλέον τους μαθητές και τις μαθήτριές της να είναι καταξιωμένοι αστρολόγοι, έχοντας στήλες σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε περιοδικά και σε αστρολογικούς ιστούς του διαδικτύου. Το νέο της παιδί ονομάζεται ΟΥΡΑΝΟΓΝΩΣΙΑ (uranognosia by smaro Sotiraki) https://uranognosia.gr/ και είναι ένα διαδικτυακό «σχολείο» αστρολογίας και, ταυτόχρονα, ένα κέντρο αστρολογικής έρευνας, διεξαγωγής σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα και «τόπου» συνάντησης των απανταχού εραστών της αστρολογικής τέχνης. Σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει την αστρολογική στήλη στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη στο κανάλι ALPHA TV. 

Ποια μυρωδιά σας μεταφέρει στα παιδικά σας χρόνια;

Η μυρωδιά των πολίτικων τσουρεκιών και της βασιλόπιτας.

Τι νότες έχει το αγαπημένο σας άρωμα;

Ανατολίτικες, εξωτικές, βγαλμένες από τις 1001 νύχτες των παραμυθιών μου!!!

Έχει μυρωδιά η αγάπη για εσάς;

Ναι! Και είναι υπέροχη! Μοσχοβολά όπως το νυχτολούλουδο στις καλοκαιρινές βραδιές που απλώνει το άρωμά του και νομίζει κανείς ότι υπάρχει παντού, ότι είναι το άρωμα της νύχτας! Έτσι είναι και το άρωμα του έρωτα! Απλώνεται παντού γιατί είναι το άρωμα της ψυχής…

Αν η αστρολογία είχε μυρωδιά, τι άρωμα πιστεύετε θα είχε;

Αγαπημένο τριαντάφυλλο!

Αν ήσασταν κάποιο συστατικό αρώματος, ποιο θα ήσασταν, και γιατί;

Θα ήθελα να ήμουν μία νότα βάσης. Κάπου διάβασα ότι οι νότες βάσεις είναι αυτές που προσδίδουν στο άρωμα τη μοναδικότητά του! Πιστεύω ότι κάθε προσωπικότητα είναι μοναδική.

Σμάρω, σας ευχαριστώ θερμά για την αποκλειστική συνέντευξη!