Σάββατο, Αυγ 13, 2022

Η παραμυθένια μυρωδιά της Πράγας

Στην Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας, με οδήγησαν κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις και σκέφτηκα να σας περιγράψω την εμπειρία μου σε αυτή την αληθινά παραμυθένια πόλη.

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου

Θεωρώ ότι τα ταξίδια είναι η «προίκα της ψυχής» μας! Εκείνα μας γεμίζουν εμπειρίες και ιδέες. Το σημαντικότερο όμως για εμένα ως αρωματοποιός είναι ότι τα ταξίδια εμπλουτίζουν την αρωματική μου μνήμη με πρωτόγνωρες μυρωδιές μιας και η αποστολή μου στην ζωή είναι να δημιουργώ αρώματα με βάση τις αρωματικές μου μνήμες.

Λόφος Πετρίν

Οφείλω να ομολογήσω ότι η Πράγα είναι μια μαγική πόλη, το άρωμα που κυριαρχούσε στα σοκάκια της ήταν εκείνο της μπύρας και του κρασιού. Είναι μια πανέμορφη πόλη δίχως ιδιαίτερη μυρωδιά. Αποτελούν έμπνευση όμως τα κάστρα, οι γέφυρες οι επιβλητικοί ναοί και περισσότερο η παλιά πόλη. Αν χαρακτήριζα την ομορφιά της Πράγας με ένα συστατικό, εκείνο θα ήταν το τριαντάφυλλο.

Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας

Αξίζει να επισκεφτείτε την Πράγα, είναι ένας προορισμός που πραγματικά θα σας μαγέψει. Το ιστορικό της κέντρο  μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Ανήκει στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1992.

Γέφυρα του Καρόλου
Το κεφάλι του Κάφκα
Μέγαρο Χορού

Εισπνεύστε την µαγεία µιας άλλης εποχής στην Παλιά Πόλη, εκεί θα βρείτε το Αστρονομικό Ρολόι µε τον πολύπλοκο μηχανισμό όπου στην αλλαγή της ώρας θα παρελάσουν και οι ξυλόγλυπτες φιγούρες των αποστόλων…ένα μαγευτικό θέαμα!

Κάρλοβυ Βάρυ