Παρασκευή, Αυγ 12, 2022

Λεμονιά: «Το φάρμακο της ψυχής μου»

Η λεμονιά είναι το αγαπημένο μου καρποφόρο δέντρο! Μεγάλωσα βλέποντας την καθημερινά στον κήπο της γιαγιάς μου. Έχει καταγωγή από την Ινδία, η λεμονιά ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών, μαζί με την μανταρινιά και την πορτοκαλιά. Η λεμονιά μεγαλώνει σχετικά γρήγορα και μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 5-6 μέτρα. Τα γυαλιστερά της φύλλα έχουν καταπράσινο χρώμα και τρίβοντας τα αναδίδουν το μοναδικό άρωμα λεμονιού. Τα πανέμορφα άνθη της, οι αρωματικοί λεμονανθοί, έχουν άσπρο χρώμα εξωτερικά και ελάχιστα μωβ εσωτερικά, αναδίδουν ένα πολύ γλυκό άρωμα, ένα άρωμα που με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια…

Το αιθέριο έλαιο του Λεμονιού (Citrus Limonum) προέρχεται από την ψυχρή έκθλιψη της ακατέργαστης φλούδας και έχει άρωμα φρεσκοκομμένου φρούτου. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και την αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση νευρολογικών καταστάσεων όπως η πνευματική κόπωση, το άγχος, η ζάλη, η νευρικότητα και η αϋπνία. Δημιουργεί μια αισιόδοξη διάθεση! Στην αρωματοποιία αποτελεί νότα κορυφής και χαρίζει στο άρωμα δροσιά και γλυκάδα.

Όταν χαλάει η ψυχολογία και πέφτει η διάθεση μου ψάχνω να βρω μια λεμονιά για να πάρω λίγο από τη μυρωδιά της . Είναι το «φάρμακο» της ψυχής μου!