Σάββατο, Αυγ 13, 2022

Μάθετε να ξεχωρίζετε τα είδη των αρωμάτων

Δημιούργησα ένα λεπτομερή οδηγό ώστε να σας διευκολύνει στην σωστή επιλογή αρώματος, δεδομένου του όγκου αρωμάτων που υπάρχουν και τις πολλές παραλλαγές τους. Τα αρώματα κατηγοριοποιούνται με βασικό κριτήριο την “ισχύ” του αρώματος που καθορίζεται από τη περιεκτικότητα σε αιθέρια και αρωματικά έλαια.

Άρωμα Parfum/extrait: Κύριο συστατικό είναι το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων, που συνθέτουν το άρωμα. (20-30% ορισμένες φορές μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40% αρωματικής ύλης/Διάρκεια 6-8 ωρών).

Eau de Parfum: Επίσης έχει έντονη μυρωδιά, αλλά διαρκεί λιγότερη ώρα από το καθαρό parfum. (15-20% αρωματικής ύλης/Διάρκεια 4-5 ώρες).

Eau de Toilette: Είναι ιδανικό για πρωινή ή απογευματινή χρήση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και καθημερινά. Το προτιμούν οι περισσότεροι και πωλείται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα άλλα. (5-15% αρωματικής ύλης/Διάρκεια 2-3 ώρες).

Eau de Cologne: Είναι γνωστό και ως «νερό της Κολόνιας» ή αλλιώς κολόνια. Δημιουργός του ήταν, το 1806, ο Γάλλος αρωματοποιός Jean-Marie Farina. Το άρωμα αυτό γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι δεν έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η αίσθηση καθαριότητας και δροσιάς που αφήνει. Αυτός είναι και ο λόγος, που το κάνει την ιδανικότερη επιλογή για το καλοκαίρι. Επιπλέον, είναι οικονομικότερο από τα άλλα. (2-4% αρωματικής ύλης/Διάρκεια 1-2 ώρες).

Eau Fraiche: Έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικές ύλες από 1% έως 3% και διάρκεια 1-2 ώρες. Δεν περιέχει πολύ αλκοόλ καθώς χρησιμοποιείται και νερό ως διαλύτης. Προτιμούνται συνήθως το καλοκαίρι! Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν θέλετε το άρωμά σας να είναι αποπνικτικά έντονο!