Παρασκευή, Αυγ 12, 2022

Τριαντάφυλλο: Η μυρωδιά της μητέρας μου

Το τριαντάφυλλο μου θυμίζει τη Μητέρα μου, τη γυναίκα που ήταν, είναι και θα είναι ο φύλακας άγγελος μου όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κάθε φορά που έπιανε τριαντάφυλλο στα χέρια της έλαμπαν από ευτυχία τα μάτια της. Μέχρι και το άρωμα της είχε ως βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο. Η ομορφιά και το άρωμα του, έχουν κάνει το Ρόδο “βασίλισσα των λουλουδιών». Με την γλυκιά, πλούσια και πολυτελή οσμή, το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία από τους αρχαίους χρόνους.

Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Πλέον καλλιεργείται κυρίως στο Μαρόκο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Είναι συνδεδεμένο με την αγάπη, το πάθος, και την αγνότητα. Το μεθυστικό άρωμα του τριαντάφυλλου ενέπνευσε πολλούς αρωματοποιούς, ποιητές, ζωγράφους και γενικά καλλιτέχνες. Στο μυαλό μου έχω στίχους του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Τι υπάρχει σ’ ένα όνομα; Αυτό που ονομάζουμε τριαντάφυλλο, με οποιοδήποτε άλλο όνομα θα μύριζε εξίσου ωραία». 

Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Μάνα είναι η γυναίκα που σπάει το εγώ και γίνεται εσύ. Η γυναίκα που σε αποδέχεται γι αυτό που είσαι. Χρόνια πολλά σε όλες τις πραγματικές μητέρες, στις γυναίκες που γέννησαν μα περισσότερο στις γυναίκες που δε γέννησαν, μα αγάπησαν. Χρόνια πολλά σε όλες!  Μάνα, σημαίνει αγάπη!