Σάββατο, Νοέ 27, 2021

Η πιο εύκολη και λαχταριστή τάρτα λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης

Η τάρτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, ποσό μάλιστα όταν έχει γεύση και άρωμα λεμονιού που με ξετρελαίνει! Το λεμόνι είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά στην αρωματοποιία αλλά και στην μαγειρική θεωρώ. Με λίγα υλικά και μπόλικο μεράκι δημιούργησα μια ελαφριά τάρτα λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης που σας προτείνω να κάνετε στο σπίτι…θα σας καταπλήξει!

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. μπισκότα Digestive ολικής Άλεσης
  • 5 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη 
  • 1ltr φρέσκο γάλα 1,5%
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου λεμόνι 
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης 
  • 1 λεμόνι (ξύσμα) 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

1. Βάζουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. 
2. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή σε ένα αλουμινένιο σκεύος μιας χρήσης 28 εκ. και το ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 160C. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα  και το ξύσμα λεμονιού καθώς κρατάμε λίγο γάλα σε μια κούπα.
4. Προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε, τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας το γάλα που έχει βράσει και προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει.
5. Προσθέτουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης τα οποία έχουμε θρυμματίσει πρώτα στο γουδί.
6. Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για να παγώσει περίπου 2 ώρες.

Καλή απόλαυση!