Τετάρτη, Οκτ 28, 2020

Κορμός σοκολάτας light – Xωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη

Αυτή η συνταγή είναι ότι πιο ελαφρύ μπορείς να γευτείς όταν έχεις ανάγκη από ένα γλυκό σοκολάτας. Χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά. Κάποιοι το αποκαλούν μωσαϊκό, κάποιοι άλλοι το έχουν ονομάσει κορμό σοκολάτας ή γλυκό σαλάμι σοκολάτας λόγο του σχήματος του. Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά που έφτιαχνε η μητέρα μου. Όλοι αγαπάμε τα γλυκά, εμείς που προσέχουμε τη διατροφή μας, για να μην έχουμε τύψεις, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό της αρεσκείας μας στην light εκδοχή του με ελάχιστες θερμίδες και μηδέν ενοχές.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κουβερτούρα με στέβια.
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι-Μπερ ολικής άλεσης.
  • 250 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά.
  • 1 βανίλια

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει λίγο. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε επάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε όλο το υλικό σε μια λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το βάζουμε στην κατάψυξη η στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Το σερβίρουμε μόλις παγώσει. Καλή απόλαυση!