Σάββατο, Ιαν 29, 2022

Μοσχομυρωδάτα σοκολατένια cookies από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μίλησα με τον Στέλιο Παρλιάρο και του ζήτησα μια πολύ εύκολη συνταγή για τα πιο μαλακά και νόστιμα αμερικάνικα μπισκότα τύπου cookies.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική & επιπλέον για πασπάλισμα
  • 4 τεμ. αυγά
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά το λιωμένο μείγμα και το αφήνουμε κατά μέρος. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας σε αυτό των αβγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επομένη παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα και το σπρώχνουμε με άλλο κουταλάκι πάνω σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας μια ακανόνιστη μπουκίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα cookies αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC-170ºC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

ΒΑΡΟΣ: 1 κιλό 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΨΗΣΙΜΟ: 12΄-15΄