Ουδείς γνωρίζει ποιος εφηύρε το mille-feuille (μιλφέιγ), που το όνομά του σημαίνει «χίλια φύλλα». Πάντως, το αγαπημένο γλυκό υπήρχε ήδη τον 17ο αιώνα.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σφολιάτα καλής ποιότητας
- 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 2 τεμ. αυγά
- 6 τεμ. κρόκοι αυγών
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα