Το πιο μυρωδάτο και κρεμώδες γαλακτομπούρεκο που έχετε δοκιμάσει! Μία παραδοσιακή συνταγή για να κλέψετε την παράσταση στο κυριακάτικο τραπέζι από τον Chef Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, για το άλειμμα των φύλλων
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
- 1200 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, πλήρες
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο
- 3 αυγά, medium
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Για το σιρόπι:
- 600 ml νερό
- 700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Χυμό από μισό λεμόνι